Om

Välkommen till DALARÖTTER.

Det här är en samlingsportal för Släktforskning i Dalarna

 

Den ersätter den tidigare sidan med samma namn som skapades av Dalarnas Släktforskarförbund och funnits på internet från 1998 och fram tills Dalaförbundets medlemsföreningar beslutade om nedläggning i maj 2013.

Dalarötter har fyllt ett stort behov för alla som har intressen i Dalarnas personhistoria. Och är värd ett bättre öde än nedläggning. Ungefär 650 000 unika besök på sajten talar också för detta faktum. Därför har jag beslutat att driva Dalarötter vidare i egen regi. De gamla medlemsföreningarna i DSF är såklart välkomna att medverka.

Dalarötter kommer att starta upp i liten skala och växa efterhand, jag kommer också att plocka in materialet från den ursprungliga portalen efterhand som tid ges för arbetet. Det som kanske är mest värdefullt är den kunskapsbas som de drygt 3 500 efterlysningarna och svaren skapat genom åren. Detta kommer att prioriteras i första hand.

Jag kommer dessutom att publicera egna, och förhoppningsvis andras, artiklar, släktutredningar och forskningsresultat på sidan

 

 

Om personen bakom satsning (Torbjörn), kan du läsa mera HÄR

 

DALARÖTTER ges ut av / is published by Copyright © Torbjörn Näs, Mora